Het team van bosnodig

Ontmoet een aantal mensen uit ons bos

Initiator

Heleen Eshuis

Bosnodig is mijn levenswerk; natuur doorgeven aan de volgende generatie.Jarenlang heb ik gewerkt met kinderen en heb ik gemerkt hoe belangrijk een positieve natuurervaring voor kinderen is. Natuur geeft je rust, vertrouwen, letterlijk en figuurlijk lucht. Hoe waardevol is het, dat na een ochtend bomen planten, een kind zegt ; ik word later boswachter! Daar doe ik het voor.Doe je mee? Wordt bosambassadeur!

Moestuin

Eddy Steenbergen

Ik werk bij het waterschap aan de aanleg en het beheer van dijken. Ik kom van een boerderij en heb als secretaris gewerkt voor een vereniging van vernieuwende boeren. Ik sta voor een natuur- en mensvriendelijke voedselproductie. Op kleine schaal doe ik het in mijn eigenmoestuin. Bij Bosnodig ben ik secretaris en denk en werk ik mee aan het opzetten van het voedselbos omdat die bijdraagt aan een natuurinclusieve landbouw. Verder ga ik de moestuin runnen die producten levert aan het restaurant.

Jurist

Henk Kiers

De ervaring met mijn eigen voedselbos in Groningen breng ik bij Bosnodig in. Als advocaat hou ik mij bij Bosnodig bezig met de organisatorische en de financiële kant. Ik draag natuur en milieu een warm hart toe en zet mij daar graag voor in. Mijn lijfspreuk is “je stemt elke dag met je consumentengedrag”.

Landschaps-architect

Ineke van Kapel

Al van jongs af aan ben ik zoveel mogelijk buiten te vinden. Lekker klauteren in bomen en hutten bouwen in de bosjes. Die interesse voor natuur en buiten zijn heeft er toe geleid dat ik een studie landschapsarchitectuur heb gevolgd. Bij Bosnodig hou ik mij bezig met het ontwerp, de visualisatie en de aanplant van het voedselbos. In een later stadium komt daar het oogsten van alle mooie producten en het enthousiasmeren van kinderen en volwassenen voor de natuur bij.

inspirator

Wilco van Rooijen

Als bergbeklimmer leerde ik mijn levenslessen in de natuur. Ik weet hoe afhankelijk we zijn van die bijzondere natuur. Het schone water, de zuivere lucht, de warmte van de zon. Daarom wil ik me graag inzetten voor Bosnodig. Een stuk natuur creëren en achterlaten waar je ook nog voedsel uit kunt halen.Juist omdat ik er alleen maar van kan dromen is het geweldig om dit samen met een gedreven, professioneel team te DOEN! 

Personal trainer

Kirstie Mekking

Als personal trainer zet ik graag mensen weer in hun  kracht en lijf door te trainen in de natuur. Dat kan heel goed in de natuur bij bosnodig en vanuit het educatieve centrum. Daarnaast vind ik het heel leuk om mij bezig te houden met de opbouw van het voedselbos en alle facetten daarom heen. Als gemeenschap te zorgen voor de natuur, voor gezonde voeding, voor elkaar om zo gezond mogelijk te leven. 

Personal coach

Heidi Penterman

Topsport Lifeskillcoach op Sportcentrum Papendal, (Levens)coach en Mindfulness trainer. Dit alles vanuit mijn innerlijke drive om mensen (weer) in hun kracht te zetten en in hun kracht te houden. Vanuit die passie geef ik momenteel mijn droomproject vorm, groepen vrouwen coachen en begeleiden naar de top van de Toubkal, de hoogste berg in de Hoge Atlas in Marokko. Ik ben sportief actief met bergtochten maken, yoga, hardlopen, wielrennen en winterzwemmen. Middenin de natuur zijn geeft mij kracht! Ik kijk er naar uit straks coachsessies en trainingen te geven vanuit het Educatiecentrum in het voedselbos! En hoe mooi is het dat mijn opa boswachter is geweest in het gebied dichtbij het voedselbos dat wij nu gaan realiseren! Als kind was ik graag en veel met hem op pad!

Natuurlijk ondernemer

Anouk Bommer

Na een leven als (sport)marketing manager en ondernemer van een eigen bedrijf leg ik mij nu volledig toe aan het positief bijdrage aan onze toekomstige planeet als Natuurlijk Ondernemen. Met mijn bedrijf thefutureplanet.com help ik o.a. bij de realisatie van het Bosnodig Voedselbos. Er is in mijn ogen niks mooiers dan werken en meebouwen aan een plek waar mens en natuur weer in harmonie met elkaar mogen samenwerken. Wil jij ook zorgen voor een gezonde toekomst en op persoonlijke titel of namens een bedrijf meer biodiversiteit in Nederlandse realiseren? Dat kan bij bosnodig.nl door #bosambassadeur te worden. Bij mij ben je aan het goede adres voor een kennismaking: anouk@bosnodig.nl.