Deep Dive into Your Nature - Jaarprogramma

Aanmelden

Behoefte aan meer in de natuur zijn, meer in verbinding met jezelf en/of weer een leven in balans te leven? Stap even uit de chaos en omarm de rust en de kennis van de natuur tijdens het Natuur en gezondheidsprogramma van Bosnodig. Je neemt jezelf mee op een natuurlijke reis naar balans, gezondheid en wel-zijn. Ontdek jouw kracht en kennis als je in verbinding staat met de natuur. Laat je meevoeren door de genezende energie van de natuur en word de gezondste versie van jezelf.

Welkom bij het jaarprogramma over Natuur voor Gezondheid.

Dit programma is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan een leven in harmonie met jezelf en de wereld om je heen. Voor iedereen die verlangt naar balans, gezondheid, welzijn en meer geluk in het leven.

Als je merkt dat stress en hectiek een tol eisen op je lichamelijk en geestelijke gezondheid, dan biedt ons programma jou de tools en de kennis om te vertragen, te ontspannen en te herstellen aan de hand van de lessen uit de natuur. Het helpt je om weer een gezonde balans te vinden in jouw leven en te herinneren wie je bent en wat je te doen hebt in dit leven.

Als je geïnteresseerd bent in de helende kracht van de natuur en de impact ervan op jouw gezondheid wilt ontdekken, dan is dit programma gemaakt voor jou. Tijdens het programma gaan we ons volledig verbinden met de krachten van de natuur en ontdekken we niet alleen dat de natuur een bron is van heling en inspiratie, maar ervaren we ook echt hoe wij onderdeel zijn van de natuur; wij zijn natuur!

Als je geïnteresseerd bent in het vergroten van je kennis over natuurlijke voeding, mindfulness en verbinding, zal dit programma je voorzien van activiteiten en ervaringen die je inzichten en veel nieuwe kennis zullen opleveren. Je kan op jouw eigen wijze ontdekken wat voor jou een gezonde levensstijl is in lijn met de natuur. Aan de hand van zelfreflectie en introspectie, spiegelt dit programma adhv de natuur jou op een laagdrempelige en veilige manier hoe je meer in balans kan leven.

Iedereen is welkom!

Wat biedt het Natuur en Gezondheidsprogramma jou?

Waardevolle kennis, ervaring en inspiratie die je zult helpen om een leven in balans en gezondheid te bereiken.
Rust en ontspanning, innerlijke groei, natuurkennis en een diepe verbinding met de natuur. Alles ter bevordering van jouw welzijn en daarmee jouw omgeving.
Ondersteunende en toegankelijke yoga- en meditatieoefeningen afgestemd op het thema van de dag. Deze activiteiten zijn onderdeel van het programma om de geest te kalmeren, dieper te ontspannen en een dieper bewustzijn te bereiken. Het kan helpen bij het verminderen van stress; door het intensievere contact met je lichaam kan je meer balans en innerlijke rust creëren.
Gezondheid via voeding en kennis. Elke dag dat we samen komen is er een interactief en leerzaam gedeelte waarin je veel kennis zal vergaren en ook zelf de natuur en de keuken in zal stappen. Voeding speelt een essentiële rol in ons leven, waar in dit programma veel aandacht aan wordt besteed. Denk hierbij aan koken en leren over natuurlijke voeding, kruiden per seizoen, kijkje in de aryuveda leer en andere alternatieve therapieën die lichaam en geest ondersteunen. Het doel hierin is om jou te helpen je gezondheid te verstevigen en een gezonde levensstijl toegankelijk te maken voor jou.
Tools en kennis om de omgeving om je heen beter te begrijpen, beleven en waarderen. Hierdoor realiseer je een diepere verbinding met de natuur.
Verschillende activiteiten waarin je leert te werken met de elementen, denk hierbij aan een vuurceremonie, een klankschalen heling of een koudwater zwemervaring. Water, vuur, lucht en de aarde; alles komt voorbij en wordt ingezet waardoor jij meer harmonie met de natuur zal ervaren.
Ontmoeting van jouw creativiteit in verbinding met de natuur. Waarin je eigen natuurlijke elementen kan creëren. Denk aan het maken van mandala’s, smudge sticks of andere kunstwerken geïnspireerd door de natuur. Allerlei vormen om jouw verbinding expressie te kunnen geven en verder te verkennen.
Een enorme gezondheid boost voor jouw immuunsysteem, lichaam, geest en spirituele wezen!

Waar en wanneer vindt dit programma plaats?

Dit programma is een offline ervaring waarbij we fysiek vijf keer per jaar samenkomen. Ieder seizoen 1x plus één terugkomdag. De eerste en de laatste bijeenkomst vinden plaats in de herfst.

Datum: Dag 1 vindt in de herfst plaats, dag 2 in de winter, dag 3 in de lente en dag 4 in de zomer.  De eerste bijeenkomst is op zondag 22 september 2024. De opvolgende dagen worden in overleg met de deelnemers vastgezet. Het zal ten allen tijde gaan om een weekenddag, behalve als gehele groep wenst om op een doordeweekse dag samen te komen. De groep bestaat uit maximaal 9 deelnemers.

De locatie: De locatie voor het programma is Stichting Bosnodig, gelegen op De Riete 87 in Voorst. Bosnodig bestaat uit een prachtig natuurterrein van vier hectare met een sterke nadruk op educatie en sociale activiteiten. Deze inspirerende locatie is toegankelijk voor iedereen om te leren, verbinden en groeien. Er is een Yurt, een ontmoetingsplek en mooie keuken. Al deze ruimtes hebben wij tot onze beschikking gedurende de workshopdagen.

Adres: Stichting Bosnodig/Het Basiskamp
De Riete 87
7383GC, Voorst

Bereikbaarheid: Stichting Bosnodig is goed te bereiken met de auto. Er is voldoende parkeergelegenheid aan de rand van het natuurgebied. Dit staat op locatie duidelijk aangegeven. Daarnaast is het ook mogelijk om met het openbaar vervoer naar treinstation Voorst gem. Voorst – Empe te gaan. Vanaf hier kan je lopend (24 minuten), met een (OV) fiets(6 minuten) of per bus (1 min + 14 minuten lopen) verder naar de locatie toe reizen. Later in het programma is het wellicht mogelijk om je op te laten halen door één van de medecursisten.

Wie begeleidt het Natuur en gezondheidsprogramma?

Dit programma wordt begeleid door Anouk Bommer van www.thefutureplanet.com. Een toegewijde en ervaren begeleider van natuur en gezondheidsworkshops en retraites. Met een diepe liefde voor de natuur en het menselijk welzijn, is zij de gids op jouw reis naar balans en gezondheid.

Met een warme en compassievolle benadering creëert Anouk een veilige en ondersteunende ruimte waarin deelnemers zich op hun gemak voelen om te groeien en te verkennen. Anouk luistert met oprechte aandacht, geeft vanuit ervaring en kennis persoonlijke begeleiding die nodig is op basis van de behoeften van anderen.

Met een brede kennis over natuurlijke geneeswijze, voeding en gezondheid, is Anouk in staat om te inspireren en deelnemers te begeleiden naar een gezondere levensstijl. Een toegankelijke benadering om met compassie voor jezelf te zorgen en stappen te zetten richting een evenwichtiger en gezonder leven.

Gedurende het programma zullen er verschillende gastdocenten een onderdeel of een activiteit begeleiden. Denk hierbij aan de yogadocenten, ademcoaches, herbaristen, voedselbosoprichters of andere ervaren workshop en activiteitenbegeleiders.
Meer informatie

Het natuur en gezondheidsprogramma in één oogopslag:

Ontdek, verbind & groei!

Natuurkennis

Verdiep je in flora, fauna en duurzaamheid om een diepere band met de natuur te creëren.

Tempo verlagen

In stilte ervaren en met heldere blik kijken.

Persoonlijk jaarplan

We sluiten het programma af met een eigen ontwikkeld en persoonlijk jaarplan.

Meditatie en yoga

Kalmeer, ontspan en creëer een dieper bewustzijn.

Koud water zwemmen

Stap uit je comfortzone en geniet van de voordelen voor je fysieke en mentale gezondheid.

Bewuste kookworkshops

Elke bijeenkomst dag neem je deel aan een bewuste kookworkshop over natuurlijk en heilzame voeding

Leven in balans en gezondheid

Vind harmonie tussen werk, rust, voeding, privé en beweging.

Thuisaltaar maken

Richt een veilige plek in je huis waar je ondanks dat je binnen bent verbonden bent met de natuur.

Cacao en ademceremonies

Verdiepende ceremonies om meer in verbinding met jeZelf te komen

Wat is de bijdrage aan jouw natuur en gezondheidsprogramma?

De bijdrage voor dit unieke Natuur & Gezondheidsprogramma bedraagt € 750,- voor 5 cursusdagen per persoon. Deze prijs is inclusief:
• Een uitgebreid programma bestaande uit vijf dagen, verspreid over 1 jaar, gericht op natuur en gezondheidsleer.
• Ondersteuning via e-mail/telefoon voor eventuele vragen, jouw persoonlijke ontwikkeling en andere belangrijke zaken die zich voordoen.
• Elke dag van het programma een heerlijke, gezonde lunch bereid met ingrediënten uit ons voedselbos.
• Koffie/thee en smakelijke snack gedurende alle vijf de dagen.
• Aan het einde van elke dag ontvang je waardevol natuurleermateriaal en recepten voor thuis.
• Materialen die worden gebruikt tijdens de workshops.Alle benodigde matjes, meditatieskussens e.d.

Dit is een investering in jezelf, je gezondheid en je verbinding met de natuur. Tevens draag je bij aan de ontwikkeling van de Stichting Bosnodig en daarmee dus de natuur van iedereen en onze toekomst!
Aanmelden