Het educatiecentrum

Bosnodig is een plek die is opengesteld voor jong en oud. Waar we Moeder Natuur het tempo laten bepalen en we de seizoenen volgen. Waar je voelt en leert hoe belangrijk het is dat je onderdeel bent van de natuur. Elke dag, in elk seizoen is veel te beleven en te proeven. Op dit moment leggen we een grote buurtmoestuin aan van maar liefst een halve hectare. Een onderdeel van de buurtmoestuin is de eetbare generatietuin. Met elkaar zaaien, verzorgen en oogsten we. Kennis wordt gedeeld en doorgegeven. Elke zaterdagochtend is er een moestuin cursus. Kom gerust langs, je bent welkom.

We hebben verschillende lesprogramma’s ontwikkeld voor kinderen. Denk aan een buitenatelier waar schoolklassen onderzoek en proefjes kunnen doen. Onze moestuin heeft wekelijks aandacht nodig, ideaal voor kinderen van de basisschool. Ook biedt Bosnodig voor organisaties de mogelijkheid om te vergaderen op een inspirerende locatie. Of als je lichamelijk en geestelijk even helemaal op wilt laden door er simpel weg te zijn, of een training of workshop wilt volgen.

Activiteiten voor scholen en BSO's

Buitenspelen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen; samenwerken met elkaar, balanceren over een boomstam, vertrouwen in eigen kunnen, al je zintuigen gebruiken, je eigen pad/interesse vinden. De activiteiten uit 'Voor struikrovers en wildplukkers' dragen daar zeker aan bij!   Download de brochure en neem contact op via info@bosnodig.nl als je een activiteit voor een klas of BSO-groep wilt boeken.

Download de brochure

Natuur voor Gezondheid - Jaarprogramma

Behoefte aan meer in de natuur zijn, meer in verbinding met jezelf en/of weer een leven in balans te leven? Stap even uit de chaos en omarm de rust en de kennis van de natuur tijdens het Natuur en gezondheidsprogramma van Bosnodig. Je neemt jezelf mee op een natuurlijke reis naar balans, gezondheid en wel-zijn. Ontdek jouw kracht en kennis als je in verbinding staat met de natuur. Laat je meevoeren door de genezende energie van de natuur en word de gezondste versie van jezelf.

Meer informatie