Het team van bosnodig

Ontmoet een aantal mensen uit ons bos

Initiator

Heleen

Bosnodig is mijn levenswerk; natuur doorgeven aan de volgende generatie. Jarenlang heb ik gewerkt met kinderen en heb ik gemerkt hoe belangrijk een positieve natuurervaring voor kinderen is. Natuur geeft je rust, vertrouwen, letterlijk en figuurlijk lucht. Hoe waardevol is het, dat na een ochtend bomen planten, een kind zegt; ik word later boswachter! Daar doe ik het voor. Doe je mee? Word bosambassadeur!

Premium bosambassadeur & beheerder paddenstoelenkwekerij

Maaike

Ik ben Maaike, een natuurlijke duizendpoot. Ik exploreer verschillende omgeving en kanten in mijzelf om ervaring op te doen. Ik stel mijzelf op leergierige manier open voor de mens en de natuur. Om zo de natuurlijke energie van het leven te voelen, te proeven, te ruiken en te horen en om zo de energie in mijzelf en die van het collectieve bewustzijn in balans te brengen.

inspirator

Wilco

Als bergbeklimmer leerde ik mijn levenslessen in de natuur. Ik weet hoe afhankelijk we zijn van die bijzondere natuur. Het schone water, de zuivere lucht, de warmte van de zon. Daarom wil ik me graag inzetten voor Bosnodig. Een stuk natuur creëren en achterlaten waar je ook nog voedsel uit kunt halen. Juist omdat ik er alleen maar van kan dromen is het geweldig om dit samen met een gedreven, professioneel team te DOEN! 

BLIJE VRIJWILLIGER

Angra

Twee jaar geleden heb ik mijn werk in de zorg na 45 jaar stil gelegd. Eigenlijk was de zorg niet mijn wens om in te werken en wilde ik graag iets in het groen doen. Waar het hart van overloopt is bij mij altijd gebleven. In mijn vrije tijd trek ik de natuur in en/of klus ik in de tuin.  Getipt bij mijn zusje kwam ik bij Bosnodig terecht en het past als een hele fijne jas! Diverse groep leuke mensen, lekker bezig in de buitenlucht, afwisselende werkzaamheden en je bewerkt het land waar het voor bedoelt is; super duurzaam!

Allround VRIJWILLIGER

Katinka

Als klein Amsterdams meisje, mocht ik vaak naar mijn opa en oma, die aan de IJssel woonde. Daar is mijn liefde voor de natuur ontstaan. Dwalen door de uiterwaarden, een grote tuin die veel onderhoud vroeg, een boomgaard, dus appels rapen. Een heerlijke tijd. In mijn werk ben ik een andere richting op gegaan, maar de natuur is altijd heel belangrijk voor mij. Ik ervaar een geluksgevoel in de verbinding met de natuur. Dat gevoel en die verbinding met de natuur gun ik iedereen. Dat is ook de reden dat ik me graag inzet voor Bosnodig. Niet specifiek op een bepaald gebied, maar gewoon door te helpen, daar waar dat nodig is. 

PROJECT ONTWIKKELING & STRATEGIE

Anouk

Na een leven als (sport)marketing manager en ondernemer van een eigen bedrijf leg ik mij nu volledig toe aan het positief bijdrage aan onze toekomstige planeet als Natuurlijk Ondernemer. Met mijn bedrijf thefutureplanet.com help ik o.a. bij de realisatie van het Bosnodig Voedselbos. Er is in mijn ogen niks mooiers dan werken en meebouwen aan een plek waar mens en natuur weer in harmonie met elkaar mogen samenwerken. Wil jij ook zorgen voor een gezonde toekomst en op persoonlijke titel of namens een bedrijf meer biodiversiteit in Nederlandse realiseren? Dat kan bij bosnodig.nl door #bosambassadeur te worden. Stuur een mailtje naar: anouk@bosnodig.nl.

MOESTUIN & CURSUSSEN

Iris

Buiten heeft een magische aantrekkingskracht op mij. In de bergen zwoegend en vol ontzag naar boven stampen. Los komen van de aarde en met m’n paraglider als een vogel boven die prachtige toppen uitvliegen. In het bos wandelen, stil worden en eervol luisteren. In de moestuin onthaasten, dicht bij de aarde met de handen in de grond. Deze ervaringen hebben voor mij één gemeenschappelijke deler: het (opnieuw) verbinden van mensen met de natuur en met elkaar. Als moestuin en in-het-groen-begeleider is dat de bijdrage die ik lever: samen de waarde van natuur herontdekken, vestigen en laten groeien. Bij Bosnodig geef ik workshops verwerking, moestuin cursussen en begeleid ik de Moestuin-Maandagen voor jong en oud.

EETBAAR HOUT KWEKERIJ

Pip

Pip Gilmore is de drijvende kracht achter Groene Takken. Ze volgde een opleiding Bosbouw bij de University of  Melbourne in haar geboorteland Australië en nam de liefde voor het bos en buitenleven mee naar Nederland. Al meerdere jaren is zij bezig geweest met Eetbaar Hout en kan ook boeiend vertellen over de rol van schimmels in de natuur. En dat is precies wat ze bijdraagt aan Bosnodig. Onder leiding van Pip haar kennis en kunnen realiseren we een Eetbaar Hout kwekerij bij Bosnodig.  www.groenetakken.nl 
DE Vrijwlliger ten top

Alex

Bosnodig is het lokale voedselbos voor mij in de buurt, wat maakt dat ik mij verbonden voel tot deze prachtige plek. Zelf kom ik vanuit een totaal andere tak van sport wat werk betreft, maar afgelopen periode ben ik gaan luisteren naar wat ik echt graag wil doen in mijn leven. Bosnodig is een super mooie plek om toe te passen wat ik tijdens dit veranderproces allemaal leer en wil gaan leren. Het allerbelangrijkste vind ik misschien nog wel de sociale en educatie functie die het bos heeft. Ik leer hele leuke mensen kennen en raak geïnspireerd door de prachtige verwondering bij kinderen die deelnemen in en leren over de natuur.

EETBAAR HOUT KWEKERIJpartnership & verbinding

Bernard

Als man met duizend ideeën is het heerlijk om in de natuur te zijn. Soms vergeet ik wel eens hoe fijn en belangrijk dit is. Vooral de rust, traagheid, afwisseling en de kracht van de natuur inspireren. Hoewel Bosnodig nog in ontwikkeling is, heb ik vanaf het eerste bezoek ervaren hoeveel leven (kikkers, vlinders, etc) er al aanwezig is. Ik gun iedereen dit soort ervaringen. Daarom zet ik me in voor steeds betere samenwerking tussen de mensen, bedrijven en de natuur. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden waarbij de natuur een rijke inspiratiebron is, zoals bij biomimicry, maar je kan de natuur ook uitnodigen bij brainstormsessies of betrekken als onderdeel van je bedrijf. Nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden? Neem contact op!
Marketing & Communicatie

Femke

Wat had ik - achteraf gezien - graag biologie gestudeerd. Bomen, planten, bloemen en kriebelbeestjes; van de natuur word ik nou eenmaal heel erg blij. Maar op de middelbare school wist ik dat nog niet, en kwam ik uiteindelijk terecht bij de opleiding Marketing & Communicatie. Voor bioloog worden is het inmiddels te laat, maar door als communicatiepersoon te werken kan ik toch helemaal los in het groen. En dat doe ik bij Bosnodig! Want ik draag graag mijn steentje bij om de wereld mooier achter te laten voor de volgende generaties, door met verhalen te vertellen dat iedereen bos nodig heeft.
Moestuin & educatie

Dieuwke

Bosnodig is voor mij een plek waar ik tot mezelf kom. Ik voel me er verbonden met de natuur en met elkaar. De natuur geeft ons zo’n prachtige spiegel van wat er in ons leeft. Ik leer steeds meer over de groeikracht van moeder Aarde, haar schoonheid, helende werking en de complexiteit (en eenvoud) van hoe alles met elkaar verbonden is in het universum. Dat voelt als een waarde-volle ontdekkingstocht, waardoor ik steeds meer vanuit mijn hart en vertrouwen leef. Ik werk met veel plezier iedere maandagochtend op de moestuinen geef ecologische moestuin cursussen. Ik word blij  van het creëren van steeds meer biodiversiteit bij Bosnodig, te leren van inspirerende mensen die betrokken zijn en ik hoop ook anderen te inspireren (nog) meer in verbinding te leven met onze eigennatuur.
Bestuurslid

Lowie

Ik werk al jaren buiten en vind het heerlijk om mensen te enthousiasmeren over eetbare natuur. Bij Bosnodig ben ik verantwoordelijk voor de bessenkwekerij; een ongelofelijke diversiteit aan bessen, diverse smaken ontdekken, experimenteren met vermeerderen en cursussen geven. Ook amandelen zijn mijn liefde! Met aerdewerk kom ik ook graag bij de mensen in de tuin en adviseer en leg eetbare tuinen aan.
kok en bestuurslid

Hester

Bosnodig is voor mij een prachtig en krachtig visioen van een plek waarin mens, plant en dier, elk naar hun aard, aanwezig zijn, nu en in de toekomst.Als bestuurslid hoop ik Bosnodig mee (uit) te dragen en tot volle bloei te laten komen! Interesse voor hoe en waar ons voedsel wordt geproduceerd en de effecten op mens en dier, op onze onderlinge verhoudingen, op onze gezondheid en op die van de aarde, loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Nu is het meer dan ooit de tijd om de aarde te koesteren.
Onze jongste bosambassadeur

Hidde

Ik hou van de natuur, bergen en klimmen. Ik ben pas geleden met het gezin 7 ½ maand op reis geweest. Ik heb er heel veel mooie herinneringen en ervaring aan over gehouden en de natuur blijft me roepen. De mooiste plekken waren voor mij Sardinië, de Albanese Alpen en de Julische Alpen. Je raadt het vast al; mijn grootste hobby is klimmen en ook in bomen, dus hoe meer bomen hoe beter. Daarom ben ik bosambassadeur!
Groene vingers vrijwilliger

Jeroen

Liefde gaat door de maag! Als kok waardeerde ik al het moois dat de natuur ons zomaar aanbiedt: bramen, walnoten, look, paddenstoelen … . Nu werk ik als ecologisch hovenier. In mijn tuinontwerpen neem ik diverse eetbare planten op. Eetbaar voor ons als mens én voor insecten en vogels. Zo probeer ik natuur en voeding meer met elkaar te verbinden. Ook Bosnodig verenigt natuur, landbouw en recreatie. Daarom zet ik me met enthousiasme in als vrijwilliger. Ik hoop anderen te inspireren om dichter bij de natuur te komen staan en anders naar onze voedselteelt te kijken.