Appelboom

Ook wel Malus Domestica genoemd

Geboortedatum: 25 Juni tot 4 Juli – 23 December tot 31 December

(De Liefde) - Tengere bouw, veel charme, aantrekkingskracht,
aangename aura, flirterig, avontuurlijk, gevoelig, altijd verliefd, wil
liefhebben en liefgehad worden, trouw en een tedere partner, erg gul,
wetenschappelijke talenten, leeft voor vandaag, een zorgeloze filosoof
met fantasie.

De Latijnse benaming komt van het  woord ‘malum’ wat ‘(boom)vrucht’ betekent, en ‘domestica’ wat ‘huiselijk’ betekent. De appelboom is een van de meest geliefde fruitbomen in Nederland doordat ze weinig onderhoud nodig hebben en de vruchten verwerkt kunnen worden tot bijvoorbeeld appeltaart of appelmoes. De boom bloeit gemiddeld van half april tot eind mei.
 Er bestaan duizenden appelrassen en dit aantal groeit nog steeds. De appel werd in Europa al in 10.000 v.Chr. in het wild verzameld en is waarschijnlijk langs de zijderoute verspreid naar Centraal-Azië. De eetbare handappel is het eindresultaat van een eeuwenlang proces van kruising in Azië waar meer dan 25 wilde appelsoorten voorkomen. De Romeinen hebben later een goede teelt van appels gehad en hebben deze rassen verder verspreid over West-Europa.

Naast een gewoon stuk fruit zijn appels ook het symbool van wijsheid, liefde en magie. Zo komt het voor in sprookjes, mythes en legendes; zowel positief als negatief. De appelboom werd in de oude mythologie vaak gezien als een van de meest heilige bomen. Het staat hierin vaak symbool voor goede gezondheid en toekomstig geluk. Het wordt daarom ook gebruikt als geboorteboom waarbij er een appelboom wordt geplant bij de geboorte van een kind. In China staat de appelboom voor vrede.