Den

Ook wel Pinus Sylvestris genoemd

Geboortedatum: 1 Januari tot 11 Januari –  5 Juli tot 14 Juli

(De Mysterieuze) Buitengewone smaak, waardigheid,
gekunsteld, houdt van alles dat mooi is, humeurig, koppig, neigt naar egoïsme maar houdt van degenen die hem na staan, nogal bescheiden, erg ambitieus,
getalenteerd, vlijtig, ontevreden minnaar, heeft veel vrienden, veel vijanden, erg betrouwbaar.


De Den is een geslacht van de naaldbomen familie. Je kan de Den herkennen aan de naalden, deze naalden kunnen tot 25 centimeter lang worden maar ook aan de oranjebruine schors die meestal boven aan de stam zichtbaar is. De Den kan groeien tot een hoogte van ongeveer dertig meter en blijft het hele jaar groen. 

Het hout van de Den wordt veel gebruikt als timmerhout en wordt ook wel grenen genoemd, vanuit vroeger is de boom een belangrijke leverancier van hars, terpentijnolie en teer. De terpentijnolie wordt gebruikt om verf te verdunnen. De grove Den kent ook eetbare delen, vroeger als er weinig eten was werd de binnenbast gedroogd en gemaald om als meel te gebruiken tevens kunnen de jonge loten tot stroop worden verwerkt en gebruikt worden voor op brood. In de geneeskunde wordt de grove Den gebruikt tegen luchtweg aandoeningen. Verder kan het inwendig en uitwendig gebruikt worden een aantal dingen waar het inwendig voor gebruikt kan worden zijn: tegen lage bloeddruk, blaasontsteking, artrose en het heeft een bloedzuiverende/ontsmettende werking. Voor uitwendig gebruik kan het voor de volgende aspecten gebruikt worden: Bloeduitstortingen, beenkrampen, reumatische aandoeningen, slapeloosheid, zenuwpijn en nog veel meer!

Een leuk feitje: Sommige bonbonmakers doen een beetje olie op basis van de grove den in hun recept wat de bonbon een frisse smaak geeft.