Ginko Biloba

Ook wel Ginko Biloba genoemd

Ginko Biloba is oorspronkelijk afkomstig uit China. Het is de oudste levende bomen soort op aarde en gaat wel ongeveer 200 miljoen jaar terug. Uit de bladeren van de Ginko Biloba wordt extract gemaakt omwille van hun geneeskrachtige werking. Dit komt omdat dit extract een positief effect kan hebben op de doorbloeding van het lichaam en de hersenen. Doordat Ginko Biloba zorgt voor een betere doorbloeding, kan dit leiden tot een betere hersenfunctie. Dit kan zorgen voor een positief effect op het geheugen en de concentratie. Op deze manier wordt Ginko Biloba ook wel is ingezet bij de ziekte van Alzheimer in de begin fase. Ook kan Ginko Biloba ingezet worden bij vernauwde slagaders in de benen. 

De noten van de notenboom zijn eetbaar. Door de noten te stomen gaat de harde buitenkant openstaan en kan je ze kraken. Door de noten te blancheren kun je ze ontdoen van hun velletje. Vervolgens kunnen ze geroosterd worden en gegeten worden of ze kunnen verwerkt worden in recepten. Een echte Chinese klassieker is: ‘’achtschattenpudding’’. De noot smaakt een beetje zoetig en kan vergeleken worden met een grote pijnboompit. Qua structuur lijkt het op een Aardappel of Kastanje. De kiem binnenin heeft een bittere nasmaak. De noten zijn rijk aan vitamine B3 en een goede bron voor zetmeel en eiwitten.

Wist je dat de Ginko Biloba in het oosten wordt gezien als een heilige boom met een symbool voor eenheid, van tegenstellingen, van hoop, tijdloosheid en een lang leven. Ook heeft de boom een enorme overlevingskans, aangezien deze boom vele verwoestingen op de aarde heeft overleefd. 

Let op! Ginko Biloba werkt bloed verdunnend.