Hazelaar

Ook wel Corylus Avellana genoemd

Geboortedatum: 22 Maart tot 31 Maart -  24 September tot 3 Oktober

(De Buitengewone) - Charmant, niet veeleisend, erg begripvol,
weet hoe een indruk te maken, actieve strijder voor sociale zaak, populair, stemmig, wispelturige minnaar, eerlijk, tolerante partner, nauwgezet gevoel voor oordeel.

De Hazelaar is de eerste bloeier van het jaar binnen de groep van inheemse houtige gewassen en kan tot vijf meter hoogte groeien en zijn vaak meerstammig. De noten van de Hazelaar kunnen geoogst worden tussen september en november. De Hazelaar groeit het liefst op rijke vochtige bodems. 

De bladeren, vruchten en de noten van de Hazelaar zijn eetbaar de hazelnoot is lekker bij ragout, salades maar ook bij vlees en vis. Hazelnoten worden gebruikt in ijs, pudding en bonbons. In de maanden april en mei kunnen de jonge bladeren gebruikt worden als spinazie, een gedroogd blad kan gebruikt worden om aroma toe te voegen aan tabak. Van de noten is het mogelijk om noten likeur te maken. 

De noten schijnen goed te zijn voor je zenuwen en hersenen en kunnen helpen bij evenwichtsstoornissen. Het blad zou helpen tegen klachten met gal en lever en uitwendig tegen bloedingen.  

Een leuk feitje is dat de grote takken werden gebruikt als koker voor pijlen om te jagen.