Walnoot

Ook wel Juglans Regia genoemd

Geboorte datum: 21 April tot 30 april – 24 Oktober tot 11 November

 (De Passie) - meedogenloos, vreemd en vol met
contrasten, nobel, brede horizon, onverwachte
reacties, spontaan, ongelimiteerde ambitie, ongewone partner, niet altijd geliefd maar vaak bewonderd, ingenieuze strateeg, erg jaloers en gepassioneerd, maakt geen compromissen

Er zijn veel verschillende soorten walnootbomen. Zo heb je verschillen in bestuiving en maximale hoogte. Op Bosnodig staan vele verschillende soorten. Een wilde walnoot wordt wel 20 meter hoog, een Broadview of Buccanneer een meter of 8, en een roodbladige of fijn bladige 3 a 4 meter. 

Het binnenste van de walnoot is dan ook eetbaar en wordt omgeven door een harde tweedelige schaal, de dop. Tijdens de groei aan de boom is ze ook nog beschermd door een stevige groene bolster die bij de rijping open barst. 

Walnoten zijn daarnaast erg gezond en leveren ijzer, vitamine E en vitamine B1 op. Het eten van walnoten beschermt tegen bepaalde hart- en vaatziekten en verlaagt het LDL-cholesterol. Binnen de groep noten bevat walnoot een relatief hoge hoeveelheid alfa-linoleenzuur. Dit is een plantaardige omga3-vetzuur en een essentieel vetzuur.

Walnoten zijn te nuttigen op verschillende manieren. Het is ontzettend lekker om de walnoten te bakken. Ook is het lekker op de walnoot te verwerken in salades en op brood, maar wat vele niet weten is dat je ook thee kunt maken van walnoten. Daarnaast is het ook lekker om walnoot koekjes te maken. Kortom er zijn vele manieren om walnoten te nuttigen. 

Wist je dat een walnoot boom vroeger werd geplaatst voor het slaapkamerraam om muggen weg te houden?