Wilg

Ook wel Salix genoemd

Geboortedatum: 1 maart tot 10 maart -  3 September tot 12 September

 (De Melancholie) - Mooi maar vol met melancholie,
aantrekkelijk, erg meevoelend, houdt van alles wat mooi en smaakvol is, houdt van reizen, een dromer, rusteloos, wispelturig, eerlijk, kan beïnvloed worden maar is niet makkelijk om mee te leven, veeleisend, goede intuïtie, lijdt in de
liefde maar vindt soms een verankerende partner.

De Wilg behoort tot de wilgenfamilie en is een bladverliezende boom. De Wilg groeit tot een hoogte va drie meter en komt vaak voor langs waterkanten. Het is belangrijk voor de Wilg om geknot te worden omdat ze anders te grootte takken produceren waardoor de wilg uit mekaar  zal gaan scheuren. Aan de stam van de Wilg groeien waterloten die ook wel wilgentenen genoemd worden. 

De Wilg wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt bijvoorbeeld voor het maken van manden en tuinschermen. Vroeger werden wilgen gebruikt voor het maken van wanden van hutten de wilgentenen worden gevlochten en afgedicht met klei. Een aantal andere doeleinden waar de Wilg voor gebruikt wordt zijn: Fluiten, meubels, bezemstelen, tuinhekken, kistjes en houten speelgoed. De wilg produceert tevens een natuurlijke aspirine, als je de schorst laat weken in water en dit gebruikt voor in de thee geeft het hetzelfde effect als aspirine. Verder is de wilg een echte waterslurper en kan hij door deze eigenschap gebruikt worden als waterzuiveraar de Wilgen werden ook gebruikt om drassige stukken land droog te maken. De Wilg was bij de Germanen het symbool van de dood en heksen zouden in de kruinen van de wilgen rusten, hierom werden de fluitjes gemaakt van de wilg gebruikt om heksen te verjagen. 

Een leuk feitje: Een treurwilg heet geen treurwilg om de hangende takken maar om de waterdruppels die van de takken afrollen deze lijken namelijk veel op tranen, de boom wordt in het Engels hierom ook wel ‘weeping willows’ genoemd.