Verwijdering 1 ton CO2

Help mee om de klimaatverandering tegen te gaan

€ 89- (ex. BTW)

In samenwerking Onsets.org bieden we bij Bosnodig koolstofkredieten aan die je als bedrijf of als particulier kunt kopen om de verantwoordelijkheid te nemen voor je CO2 uitstoot en bij te dragen aan de opslag ervan. De perfecte volgende stap als je als bedrijf echt de daad bij het woord wilt voegen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en als je aan de wereld wilt laten zien dat onze planeet je nauw aan het (groene) hart ligt.

Per 1000 kg CO2 betaal je per krediet een bepaald bedrag en voor dat geld bedrag dragen wij bij aan meer koolstofopslag boven de grond en in de bodem. Dit doen we onder andere door meer (eetbare) bomen te planten, meer bloemen te zaaien en beter te zorgen voor al het andere leven op ons terrein. En omdat Bosnodig er voor de komende 400 jaar is - zoals vastgelegd in onze statuten - kan je er zeker van zijn dat je investering goed terecht komt en kunnen we uitkijken naar nog meer hectares en daarmee meer biodiversiteit.

Hoe werkt dat?

Onze uitstoot van koolstofdioxide, CO2, is één van de grote boosdoeners als het gaat om de opwarming van de aarde. Dit gas houdt namelijk de warmte van de zon vast, als een broeikas. De hitte kan niet meer weg, wat allerlei ellende veroorzaakt.

Bij Bosnodig halen we met onze bomen en planten CO2 uit de lucht, deze bomen en planten gebruiken fotosynthese om de koolstof (de C uit de CO2) om te zetten in organisch materiaal zoals bladeren, stengels en vruchten. De zuurstof (O2) gaat terug de atmosfeer in. Het organisch materiaal komt na verloop van tijd (grotendeels) in de bodem terecht, waar een leger van bodemdiertjes paraat staat om de bodem luchtig, vochtvasthoudend en vruchtbaar te maken.

Meer lezen? Ga naar het blog.

Andere producten